2022 – Fælles nordisk Interrail for alle under 30

Interrail har de sidste par år oplevet en renæssance i Europa, og at rejse med tog er blevet en god og miljøvenlig mulighed for unge at opleve deres nabolande og region. For nogle år siden sponserede den Europæiske Union gratis billetter til de som var fyldt 18. Tilbuddet blev benyttet af mange og har givet unge europæere kundskab til egen verdensdel.

Vi ønsker at samme bør tages op i Norden, med et interrail-pas designet til rundrejse i Norden. At tage tog i Norden kan hurtigt blive dyrt og en gratis (eller nedsat) billet vil derfor kunne lokke mange til at udforske Norden. Billetten vil udover tog, også indeholde adgang til færger, både og busser for strækninger uden jernbane.

Mange nordiske unge går op i miljø, og med det Nordiske Ministerråds fokus på netop samme sag, er det relevant til tilbyde et miljøvenligt alternativ for rejse. Det vil øge fortroligheden til Norden, og sikre at unge, også i fremtiden, vil se til nabolandene, når de skal på ferie. Det vil på kort sigt føre til fantastiske oplevelser, og på længere sigt føre til en større fællesskabsfølelse. Ved at gøre Norden tilgængeligt, kan vi få ung turisme til regionen. Det vil både gavne de unge, men også den nordiske økonomi, da pengene vil blive brugt i regionen. Samtidig vil det gøre tærsklen for turisme over de nordiske landegrænser lavere – og dermed føre til mere lokal rejsning i Norden.

UNR ønsker at:

  • Nordens regeringer går ind og opretter et nordisk interrail-pas, så vi kan få bundet Norden endnu bedre sammen
  • Nordens regeringer udsteder et interrail-pas som alle nordiske unge i alderen 18-30 år kan få en gang gratis