2021 – En socialt retfærdig nordisk region

COVID-19-krisen har forværret uligheden i verden.Et stærkere tilsluttet nordisk samarbejde skal presse på for at bekæmpe økonomisk ulighed i verden og sikre mere socialt retfærdige økonomier på vores egne breddegrader. Vores lande bør stå sammen om at udvikle en plan frem mod 2030, som skal sikre mere lighed og flere muligheder for alle i økonomien.

Derfor kræver UNR:

  • At Nordisk Råd og de nordiske lande repræsenteret i EU arbejder målrettet for at sikre en bund for den europæiske selskabsskat samt sikre, at techgiganterne betaler rettferdigere skatt end i dag, hvor deres indtjening flyttes i skattely.
  • At de nordiske lande giver stærkere incitamenter til en ny erhvervspolitik der skal øge antallet af demokratiske virksomheder i den Nordiske region, og derved sikre, at langt flere virksomheder vælger kooperativt ejerskab samt forbruger- eller producentejerskab i forbindelse med generationsskifte.
  • At der sker en målrettet og fælles regulering af den finansielle sektor for at fremtidssikre vores arbejdsmarkedsmodeller bliver endnu stærkere.