Mötesrapport 3/23

Nyheter 30.3.2023

UNR:s presidium sammanträdde den 10-15 mars och samlades på det storslagna Island, i Reykjavik.

Under de första två dagarna hade vi interna möten där vi förberdde resolutioner, arbetat med budgeten, förslag till ändringar i arbetsordningen och strategin för sociala medier. Stora delar av mötena går också åt till att planera två kommande evenemang i UNR:s regi, nämligen sommarlägret på Utøya (17-20 juli) och UNR-sessionen (27-29 oktober).Utöver detta besökte vi besökte vi också Nordens huset, arrangerade en pandeldebatt för de lokala ungdomsförbunden samt fick njuta av den strålande solen.

Utöver interna möten så deltog UNR på Nordiska Rådets temasession. Där deltog vi i möten med både partigrupperna samt utskotten och förde fram UNR politik. I plenum kunde man också höra 4 anförande av UNR.

Slutligen vill vi tipsa om att anmälan till sommarlägret nu är öppen! Anmälan samt mera information hittas här: https://www.lyyti.fi/reg/UNR_Summer_camp_4386

Hälsningar – Terveisin – Heilsan Hilsen – Kveðja – Inuulluaqqusillunga – Ungdomens Nordiska Råd