Anders P. Hansen ställer inte upp för omval som president för Ungdomens Nordiska Råd

Nyheter 20.9.2024

Efter ett år fyllt med lärdomar och nya erfarenheter har Anders P. Hansen meddelat att han inte kommer att ställa upp för omval som president för Ungdomens Nordiska Råd (UNR). Hansen, som har haft en central roll i att driva arbetet framåt under det gångna året, uttrycker både glädje och tacksamhet för den tid han har haft inom organisationen.

– Det har været et sjovt og interessant år. Jeg har lært enormt meget om det nordiske samarbejde og de forskellige lande i Norden. Jeg ville egentligt gerne have fortsat i UNR, men jeg synes det er vigtigt, at ungdommen kan spejle sig i mig og jeg kan spejle mig i dem. Hvis jeg skulle gå efter endnu et år, ville jeg blive 30 år gammel under perioden og det tror jeg ikke mange unge kan spejle sig i, derfor synes jeg det er rette tid at give stafetten videre, säger Hansen.

Trots beslutet att inte ställa upp för omval ser Hansen fram emot att följa arbetet från sidlinjen och är förväntansfull inför framtiden för UNR.

– Der findes jo mange spændende ting i UNR lige nu. Under de seneste år har organisationens professionalisme taget et stort skridt fremad, hvilket kan ses i de resultater vi har opnået. Det er vemodigt ikke at være en del af den potentielt nye organisation, men jeg kommer til at følge udviklingen fra sidelinjen med stor interesse, säger Hansen.

En ny president för UNR kommer att väljas den 27 september i Reykjavik under UNR:s årliga session. Hansen ser fram emot att nästa president tar över facklan och fortsätter det viktiga arbetet med att stärka unga i Norden.