Archives
- October 2022 (2)
- September 2022 (1)
- November 2021 (1)
- October 2021 (2)
- November 2020 (1)
- October 2020 (1)
- August 2020 (1)
- June 2020 (1)
- November 2019 (1)
- September 2019 (3)
- August 2019 (1)
- July 2019 (1)
- June 2019 (2)
- May 2019 (1)
- February 2019 (1)
- October 2018 (4)
- September 2018 (2)
- August 2018 (1)
- June 2018 (1)
- April 2018 (1)
- January 2018 (1)
- November 2017 (1)
- October 2017 (4)
- September 2017 (1)
- August 2017 (1)
- April 2017 (1)
- January 2017 (1)
- October 2016 (3)
- September 2016 (2)
- August 2016 (1)
- April 2016 (1)
- February 2016 (1)
- January 2016 (1)
- October 2015 (2)
- September 2015 (2)
- April 2015 (1)
Oscar Sameland kandiderar till ordförande för Ungdomens nordiska råd!
Nordisk ungkonservativ union nominerar Oscar Sameland till president för Ungdomens nordiska råd.
”UNR representerar alla ungdomsförbund i Norden, från vänster till höger och från Grönland i väst till Finland i öst. Detta gör UNR unikt ur ett internationellt perspektiv och är en tillgång som vi behöver ta tillvara. Därför vill jag stärka paraplyorganisationerna som ju utgör själva kärnan för UNR.”
Oscar Sameland är 28 år och ledamot av presidiet för Ungdomens nordiska råd där han är representant i Nordiska rådets utskott för tillväxt och utveckling. I utskottet har Oscar drivit igenom flera resolutioner som antogs på UNR:s senaste session, bland annat om artificiell intelligens och en gemensam arbetsmarknad i Norden.
Oscar har flera år arbetat för Moderata Ungdomsförbundet i Sverige som organisationssekreterare. Under sin mångåriga bakgrund i MUF har han tillägnat sig erfarenhet om hur man engagerar medlemmar och organiserar ett politiskt förbund. Oscar innehar vidare politiska uppdrag i Stockholms stad för Moderaternas räkning. För närvarande skriver han på en kandidatuppsats inom företagsekonomi. Om Oscar väljs kommer han att bli UNR:s första president från Sverige.
”UNR har en stark position inom Nordiska rådet. Tyvärr känner inte alla medlemsförbund engagemang för UNR, vilket gör att många ungas röster inte blir hörda i det nordiska samarbetet. UNR behöver vara inkluderande och fokusera på frågor där det råder bred enighet mellan de olika paraplyorganisationerna. Detta krävs om vi ska nå framgång på områden som är avgörande för oss unga – klimatförändringarna, det försämrade säkerhetsläget och en tilltagande global konkurrens för att nämna några.
Rasmus Emborg genopstiller som præsident for Ungdommens Nordiske Råd
Rasmus Emborg (25 år) har en bachelor i statskundskab og har tidligere arbejdet som konsulent for Socialdemokratiet i Danmark, hvor han har arbejdet med organisationsledelse. Rasmus er desuden næstformand i Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms’ internationale udvalg. Han har siden oktober 2021 siddet som præsident af UNR og hans genvalg støttes af Forbundet Nordens Socialdemokratiske Ungdom (FNSU).
“Jeg er personligt stolt over, at vores forslag om indførelsen af ungeklimaråd i de nordiske lande efter vedtagelse i Udvalget for Holdbart Norden nu skal behandles til sessionen. Det viser tydeligt, at vi i Nordisk Råd har fået indflydelse – og også taget den. Vi er en aktiv aktør for unges rettigheder og målet om en grøn fremtid og det skal vi blive ved med at være hvis det står til mig. Vi har også i år sikret en række historiske rettigheder til UNR, hvilket jeg fortsat vil arbejde for. Det tager lang tid at oparbejde relationer og dybdegående forandring i international politik og i organisationer. Derfor håber jeg på den nordiske ungdoms støtte til, at jeg fortsætter som præsident efter UNR’s session i Helsinki til slut oktober.”
Mer information:
Rasmus Emborg
rasmusemborg@gmail.com
Ny koordinator för UNR!
Ungdomens Nordiska Råd (UNR) har valt Ina Mickos (22) till ny koordinator. Hon efterträder Silja Markkula i befattningen som koordinator i mitten september 2022.
“Det är med stor entusiasm som jag inleder jobbet på UNR. Hur politiken påverkar vår vardag är av yttersta vikt hos mig. Jag ser fram emot att bidra eldsjälarna som för fram vår betydelsefulla politik. I osäkra tider fordras god internationell samarbetsvilja, som jag är tacksam över att nu få bidra till.”, säger Mickos
Mickos läser rättsvetenskap samt statskunskap med förvaltning vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors Universitet. Hon har väsentlig erfarenhet av politik, allt från regional till europeisk nivå. Hennes erfarenhet från Europaparlamentet samt föreningsvärldens administrativa uppgifter, ger henne goda förutsättningar till arbetet över nationsgränserna.
“Vi ser framemot att få med Ina i vårt lilla men effektiva UNR-team! Hennes erfarenheter från bland annat Europaparlament och olika evenemangsarrangemang kommer utan tvekan att vara till stor nytta när såväl det nordiska samarbetet som UNR tar historiska framsteg till nya sakområden och ansvar” – Annika Lyytikäinen, UNR:s vice president