Rasmus Emborg genopstiller som præsident for Ungdommens Nordiske Råd

“Politisk har året været historisk. Med invasionen af Ukraine er den nordiske sikkerhedssituation blevet ændret for bestandigt og Sverige og Finlands beslutning om at tiltræde NATO bringer nye muligheder med sig. I Ungdommens Nordiske Råd mener vi, at Norden og Vesten ikke må være afhængige af autokratiske lande til vores kritiske infrastruktur og at vi skal stå op for menneskerettighederne i en usikker verden. Hvis jeg bliver genvalgt, vil vi fortsætte den klare linje og presse på for handling!Rasmus Emborg (25 år) har en bachelor i statskundskab og har tidligere arbejdet som konsulent for Socialdemokratiet i Danmark, hvor han har arbejdet med organisationsledelse. Rasmus er desuden næstformand i Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms’ internationale udvalg. Han har siden oktober 2021 siddet som præsident af UNR og hans genvalg støttes af Forbundet Nordens Socialdemokratiske Ungdom (FNSU).
“Jeg er personligt stolt over, at vores forslag om indførelsen af ungeklimaråd i de nordiske lande efter vedtagelse i Udvalget for Holdbart Norden nu skal behandles til sessionen. Det viser tydeligt, at vi i Nordisk Råd har fået indflydelse – og også taget den. Vi er en aktiv aktør for unges rettigheder og målet om en grøn fremtid og det skal vi blive ved med at være hvis det står til mig. Vi har også i år sikret en række historiske rettigheder til UNR, hvilket jeg fortsat vil arbejde for. Det tager lang tid at oparbejde relationer og dybdegående forandring i international politik og i organisationer. Derfor håber jeg på den nordiske ungdoms støtte til, at jeg fortsætter som præsident efter UNR’s session i Helsinki til slut oktober.”

Mer information:

Rasmus Emborg

rasmusemborg@gmail.com

Posted in Uncategorized.