UNR:s session 2020 anordnas digitalt

UNR planerade att hålla sin årliga session 23.10–25.10.2020 i Reykjavik, Island, men på grund av covid-19 samt rådet från Isländska hälsomyndigheter och polisväsendet  från att ordna större evenemang på Island under hösten 2020, har UNR:s presidium nu fattat beslutet att avboka den fysiska sessionen i Reykjavik.

“Det nordiska samarbetet behövs mera idag än någonsin tidigare. Därför har vi fattat beslutet att ordna en digital session i år. Den nordiska samhörigheten är minst lika stark på distans som i person och jag ser framemot att träffa våra medlemmar snart igen” säger Nicholas Kujala, UNR:s president.

Ersättande digital session kommer ordnas över Zoom 24.10.2020. Den digitala sessionen har en begränsad agenda och kommer inte inkludera resolutionsdebatt eller -beslut, men UNR kommer t.ex. välja presidium för år 2021, fastslå en budget för verksamhetsåret 2021 och uppdatera UNR:s vedtäkter.

Ungdomens Nordiska Råd inbjuder medlemsorganisationerna och observatörmedlemmarna att skicka en officiell representant till sessionen. På grund av de nya sessionsomständigheterna tillåts inga extra representanter delta i sessionen, utan endast ordinarie representanter och observatörer. Vi uppbär ingen deltagaravgift för deltagandet i den digitala sessionen. Registreringen av representanter sker mellan 24.8 och 9.10.2020. Den elektroniska anmälan börjar 24.8.2019 kl.12 (CEST, svensk/norsk/dansk tid), du kan anmäla dig här. 

Posted in Uncategorized.